Reklama

Reklama

Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

 

Mini muffinki

Reklama

Składniki na 12 sztuk:

  • 75 g czerwonej papryki
  • 50 g zielonej cebulki
  • 75 g sera żółtego
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 jajka
  • 250 g śmietany
  • 175 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Paprykę i cebulkę drobno pokroić, ser zetrzeć. Masło utrzeć z solą i cukrem na kremowa masę, dodać jaka, 100 g śmietany. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać paprykę i cebulkę. Ciasto nakładać do formy na muffiny i piec w 175 st. C przez ok. 20 minut.

Dekorować śmietaną, papryką i cebulką.

 
Czas przygotowania 40 minut

Jedna porcja zawiera 460 kJ/110 kcal

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje