Reklama

Reklama

Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!


 

Reklama

 

Mini frykadelki

Składniki na 10 porcji:

  • 1 czerstwa bułka
  • 2 cebule
  • 100 g suszonych pomidorów w oliwie
  • 100 g oliwek nadziewanych papryką
  • 500 g metki
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 30 pomidorków koktajlowych
  • 2 opakowania minimozzarelli
  • olej do blachy
  • 30 wykałaczek

  Przygotowanie:

 Metkę i mięso wymieszać wraz z namoczoną i odciśniętą bułką, drobno pokrojonymi: cebulą, suszonymi pomidorami, oliwkami oraz jajkiem solą, musztardą i pieprzem. Wyrobić masę, uformować 30 kulek umieścić ją na posmarowanej olejem blasze i wstawić do piekarnika  (200 st. C) na ok. 25 minut. Na wykałaczki nadziewać po kulce mozzarella, pomidorku i frykadelce.


Czas przygotowania 50 minut

Jedna porcja zawiera 1630 kJ/389 kcal





 




 


 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje