Gęste gulasze z grzybami

Z boczkiem i kurczakiem

Składniki

  • 20-30 dag mieszanych grzybów leśnych
  • 15 dag sera pleśniowego
  • 30 dag pieczonej piersi z kurczaka
  • 5-6 plastrów boczku wędzonego
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 1-2 łodygi selera naciowego
  • 2 szkl. bulionu
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela ang.
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Grzyby oczyść, większe pokrój. Kurczaka i boczek potnij w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek wysmaż na suchej patelni. Dodaj cebulę, grzyby i kurczaka, zrumień. Wlej bulion, dodaj ziele i laur, duś, aż grzyby zmiękną. 

2. Marchewki i seler obierz, pokrój. Dodaj do grzybów, gotuj, aż zmiękną. Domieszaj pokruszony ser, dopraw.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje