Reklama

Reklama

Gofry – przysmak w kratkę

Najlepiej smakują na ciepło!

Śniadaniowe, z serem pleśniowym i warzywami

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • szklanka mąki
  • jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki oliwy (+ odrobina do smarowania gofrownicy)
  • 1/2 szklanki tartego sera (np. cheddar)

Składniki - dodatki

  • śmietankowy serek, np. Bieluch
  • kilka plastrów sera pleśniowego
  • garść rukoli
  • zielony ogórek
  • kilka koktajlowych pomidorków

Sposób przygotowania

Propozycja 1. 1 Ze składników przygotuj ciasto, odstaw na chwilę na bok. 

Reklama

2. Piecz gofry, przekrój na trójkąty. 

3. Każdy smaruj śmietankowym serkiem, układaj plastry sera pleśniowego, pokrojone warzywa, rukolę. Przykryj wierzch, tworząc kanapkę. 


Propozycja 2. 

1. Na upieczone gofry ułóż pokrojony w plasterki pleśniowy ser. 

2. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry gruszkę, na wierzchu ułóż listki rukoli. Całość skrop oliwą i sosem balsamicznym.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje