Reklama

Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?


Reklama



Wątróbka z jabłkami

Składniki na 1 porcję:

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 125 g wątroby z indyka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, gruby pieprz
  • szałwia
  • 75 g jogurtu naturalnego
 Przygotowanie:

Jabłko pokroić na cząstki, cebulę w krążki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jabłko i cebulę, smażyć, mieszając. Dodać listki szałwii. Zdjąć z patelni. Do pozostałego tłuszczu wlać pół filiżanki wody i jogurt. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę polać sosem. Podawać z puree ziemniaczanym.

 

Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 2640 kJ/631 kcal


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje