Reklama

Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

  

Wątróbka z soczewicą

Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 4 szalotki
  • 1 łyżka masła
  • 120 g czerwonej soczewicy
  • 0,5 l bulionu
  • główka sałaty rzymskiej
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • 150 g wątróbki drobiowej
  • 1 łyżka oleju
  • listki bazylii
Przygotowanie:

Pokrojone w drobną kostkę szalotki zeszklić na maśle, dodać soczewicę, zalać bulionem i gotować 15 minut. Sałatę potargać na kawałki, zmieszać z soczewicą. Doprawić octem, solą i pieprzem.

Wątróbkę pokroić w paski i smażyć 3 minuty na oleju. Podawać razem udekorowane listkami bazylii.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje