Reklama

Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

Wątróbka nadziewana

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 4 grube plastry wątroby wołowej
  • po 2 czerwone i zielone papryki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • szczypta tymianku
  • mąka
  • 4 łyżki masła
  • 4 cebule
Przygotowanie:

Każdy plaster wątroby naciąć tak, aby powstała kieszonka. Po pół każdej papryki pokroić w kostkę i wymieszać z bułką tarta, jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Masę nakładać do kieszonek i spinać wykałaczkami. Tak wypełnione kawałki wątroby obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z obu stron.

Pozostałe papryki pokroić w paski, cebule w krążki i przesmażyć na tłuszczu zalać ¼ litra gorącej wody, sos można zaciągnąć mąką, gotować 10 minut.


Czas przygotowania 40 minut

Jedna porcja zawiera 2600 kJ/621 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje