Reklama

Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?


 

Reklama

 

Mini szaszłyki z wątroby z owocami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 kawałki (po ok 75 g) wątroby z indyka
  • 8 plastrów bekonu
  • 3 łyżki oleju
  • sól, biały pieprz
  • 1 mała papryka
  • 4 krążki ananasa
  • 4 łyżki sosu meksykańskiego
  • 6 jabłek rajskich (z puszki)
Przygotowanie:

Kawałki wątroby poprzekrawać, zawinąć w plastry bekonu i nadziać na wykałaczki. Smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju, doprawić. Plastry ananasa smażyć 1 minutę z każdej strony. Paprykę pokroić w cienkie krążki i dodać. Wątróbkę podawać z ananasem i sosem meksykańskim. Dekorować mini jabłuszkami i melisą.

 


Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 1420 kJ/339 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje