Reklama

Reklama

Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?


Nadziewane roladki z wątroby z ryżem

Reklama

Składniki na 4 porcje:


  • 4 plastry wątroby wołowej (po ok. 175 g),
  •  4 plastry wędzonego boczku,
  • pieprz, sól,
  • 20 g masła,
  • 4 średniej wielkości cebule,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 szklanki bulionu warzywnego,
  • odrobina soku cytrynowego,
  • 125 g pomidorowego creme fraiche
Przygotowanie:

Wątrobę umyć osuszyć posypać pieprzem. Na plastry wątroby kłaść plastry boczku, zwijać w roladki, spinać wykałaczkami. Roladki opiec na rozgrzanym tłuszczu. Posolić, wyjąć. Cebulę obrać, pokroić i w plasterki, obsmażyć w tłuszczu pozostałym na patelni. Dodać przecier pomidorowy, dolać bulion. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Roladki włożyć do sosu i gotować jeszcze 10 minut na słabym ogniu. Pomidorowe creme fraiche zmieszać z sosem. Roladki wyśmienicie smakują z gotowanym ryżem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 2390 kJ/571 kcal

 

 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje