Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

Ciasto marchewkowe

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 ml oleju słonecznikowego
  • 200 g startej marchwi
  • 200 g mąki
  • 50 g orzechów
  • 100 g rodzynek
  • 150 g czerwonej fasoli z puszki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • starta skórka pomarańczy
  • szczypta zmielonej gałki muszkatułowej

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Wymieszaj jajka, cukier i olej. Przesiej mąkę, gałkę muszkatołową, cynamon i dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj aż do uzyskania jednolitej masy, a następnie dodaj startą skórkę pomarańczową, marchew, rodzynki i posiekane orzechy włoskie. Mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wlej do lekko natłuszczonej blachy. Piecz przez 45-55 min. Smacznego! 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje