Jeszcze lepsze niż jajka z majonezem. Zrób je na Wszystkich Świętych

InteriaKobieta Redakcja

Jajka faszerowane awokado posmakują domownikom i gościom
Jajka faszerowane awokado posmakują domownikom i gościomFomaA123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Jakie przekąski podać na stół we Wszystkich Świętych?
  2. Dlaczego warto jeść awokado?
  3. Jajka faszerowane z awokado. Przepis krok po kroku

Jakie przekąski podać na stół we Wszystkich Świętych?

Zobacz również:

Dlaczego warto jeść awokado?

Połówki jajek faszerowane kremową pastą z awokado i szczypiorkiem, ułożone na liściach sałaty z plasterkami cytryny. W tle widoczne świeże awokado, cytryna oraz butelka oliwy z oliwek.
Faszerowane jajka to zdrowa i sycąca przekąska Oleg Bannikov123RF/PICSEL

Jajka faszerowane z awokado. Przepis krok po kroku

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 garści liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny lub limonki
  • sól, pieprz do smaku
  • serek ricotta lub śmietankowy serek kanapkowy – 2 łyżki
  • świeży szczypiorek (opcjonalnie)
Zdanowicz pomiędzy wersami: Odc. 152: Basia BursztynowiczINTERIA.PL