Reklama

Reklama

Kanapki w innej postaci

Wiosenny hot-dog z limonką

Składniki

  • 1 bułka z ziarnami
  • 1 parówka z kurczaka np. Żarłaki firmy Konspol
  • 1 puszka kukurydzy
  • cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • pęk szczypiorku
  • 1 limonka
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania

Bułkę przecinamy wzdłuż i podgrzewamy w piekarniku. Ciepła bułka jest smaczniejsza i bardziej miękka. Parówkę gotujemy i wkładamy do środka bułki. Ogórek, pomidor i cebulę kroimy w kostkę po czym mieszamy je z kukurydzą. Do bułki wkładamy ugotowaną parówkę po czym wykładamy ją mieszanką warzyw. Tak przygotowanego hot-doga skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje