Reklama

Reklama

Kotleciki z ziemniaków


7. Na talerz obok warto wcześniej nasypać dwie łyżki bułki tartej.

Reklama

8. Na rozgrzany olej (do usmażenia kotletów z tej porcji składników powinny nam wystarczyć dwie łyżki oleju) układamy po kolei kotlety otoczone w bułce.

9. Ważne, by nie były duże, wtedy szybciej się usmażą i nie opiją niepotrzebnie tłuszczy. Zróbmy z ciasta kulkę wielkości orzecha włoskiego, którą finalnie spłaszczymy. Oczywiście, jeśli ktoś preferuje duże kotlety, też się usmażą, ale wymagają większej ilości tłuszczu i dla wielu osób mogą okazać się ciężkostrawne.

10. Kotlety z ziemniaków są delikatne, dlatego nie możemy przewracać ich z boku na bok, póki jedna strona się nie zarumieni. Lepiej będą smakowały smażone chwilę dłużej, ale na małym ogniu.

Z czym serwować kotleciki z ziemniaków?

Propozycji jest bez liku. Doskonale sprawdzą się z kiszoną kapustą, ćwikłą, surówką z marchwi, jabłka i selera, a także z sosami, zarówno mięsnymi, jak i na bazie grzybów. Sprawdź, z czym tobie będą smakowały najlepiej.

Ewa Koza, mam smak.com

***Zobacz także***

Dowiedz się więcej na temat: kotlety z ziemniaków

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje