Reklama

Reklama

Krem z zielonego groszku

Delikatna i smaczna zupa.

Składniki:

- 1 opakowanie (30 dag) mrożonego zielonego groszku,
- 6 ziemniaków,
- 1 l bulionu warzywnego z kostki,
- vegeta,
- gałka muszkatołowa,
- pieprz, cukier,
- 6 łyżek śmietany

Przygotowanie:

Obrane drobno pokrojone ziemniaki oraz nierozmrożony groszek wsyp do wrzącego bulionu. Gotuj około 20 minut. Następnie zupę zmiksuj na gładki krem. Przypraw do smaku vegetą, pieprzem, cukrem i gałką muszkatołową.
Zupę rozlej do miseczek. Na wierzchu każdej porcji zrób śmietanowego kleksa. Brzegi śmietanki delikatnie rozciągnij wykałaczką formując gwiazdkę. Zupę podaj z grzankami lub z groszkiem ptysiowym.

Reklama

Smacznego

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: krem | zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje