Reklama

Reklama

Kremowe zupy z czipsami i grzankami

Groszkowa z chrzanem

Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 40 dag mrożonego zielonego groszku
  • 8 szkl. bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2/3 szkl. śmietany 18 proc.
  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • 1 cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 16 kromek bagietki
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1.Ziemniaki obierz, zalej bulionem i gotuj 20 min. Cebulę i 2 ząbki czosnku obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków z chrzanem i groszkiem. Gotuj 10 minut. Zmiksuj. Połącz ze śmietaną. 

2. Pozostały czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z masłem. Posmaruj tym kromki bułki z obu stron. Zrumień na rozgrzanej patelni. Zupę przypraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje