Kuchnia na cały tydzień

Placuszki z kapustą

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/3 kapusty (ok. 25 dag)
  • sól
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki orkiszowej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • olej

Sposób przygotowania

1. Kapustę posiekaj, gotuj 15 minut, odcedź. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Dodaj do kapusty wraz z jajkami, mąką orkiszową i jogurtem. 

2. Przypraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku. Wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Uformuj placki za pomocą łyżki i piecz 30 minut w temp. 180°C. Możesz także usmażyć je na oleju. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje