Kuchnia na cały tydzień

Lazania

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • olej
  • cebula
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 80 dag pomidorów z puszki
  • 40 dag przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki masła
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka mleka
  • gałka muszkatołowa
  • 20 dag makaronu do lazanii
  • 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania

1. Zrumień posiekaną cebulę, dodaj mięso, smaż. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, zalej przecierem pomidorowym. Przypraw, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę masła i cukier. Duś. 

2. Rozpuść resztę masła, dodaj mąkę i mleko, by powstał gęsty sos. Przypraw. W brytfannie ułóż płaty makaronu, zalej sosem pomidorowym, polej beszamelowym, posyp startym serem. Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 200°C.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje