Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

Chiński stir fry

Składniki

  • Cebula
  • Por
  • Groszek cukrowy
  • Pieczarki
  • Marchewka
  • Garść orzeszków ziemnych
  • Łyżka sosu sojowego
  • Min kolby kukurydzy marki Sandra
  • Makaron chow mein
  • Łyżka pokrojonego świeżego imbiru
  • Ząbek czosnku
  • Polędwiczki z kurczaka
  • Chili
  • Olej

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa kroimy: marchewkę i kolbę w słupki, pieczarki przekrawamy na pół, cebulę w kostkę, pora w grube plastry. Na patelni lub woku rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, orzeszki, imbir i kurczaka. Smażymy wszystko przez kilka minut. Dodajemy sos sojowy oraz chili. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Dodajemy makaron. Mieszamy i smażymy przez 3-4 minuty. Podajemy od razu po przyrządzeniu. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje