Reklama

Reklama

Łatwe ciasta ucierane

Tygrysek na oranżadzie

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 10-12 porcji

Składniki

  • 2 i 1/2 szkl. + 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 5 jajek
  • 1 szkl. oleju z pestek winogron
  • 1 szkl. białej oranżady
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Sposób przygotowania

1. Ubij jajka z cukrem. Wciąż ubijając, powoli dolewaj olej i oranżadę, a potem porcjami dodaj 2 i 1/2 szkl. mąki przesianej z proszkiem. Ciasto podziel na 2 części, jedną wymieszaj z kakao i cynamonem, drugą z 2 łyżkami mąki. 

2. Foremkę wyłóż pergaminem, na środek wylewaj porcje obu ciast (na zmianę po 3 łyżki jasnego i ciemnego). Piecz 45-50 minut w 180°C. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje