Reklama

Reklama

Łatwe domowe sajgonki

Roladki z mięsem mielonym

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 chili
  • 35 dag mielonej karkówki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 10 dag ugotowanego makaronu ryżowego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 24 małe arkusze papieru ryżowego
  • olej roślinny
  • do smażenia

Sposób przygotowania

1. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj. Chili oczyść, drobniutko pokrój. Marchewkę obierz, zetrzyj na grube wiórki. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż marchewkę, chili, czosnek, imbir oraz mięso. Mieszając, smaż 3-5 minut. Odstaw. 

2. Do mięsa dodaj makaron oraz posiekane jajka. Przypraw sosem sojowym. Arkusze papieru ryżowego mocz przez chwilę we wrzątku. Ułóż na deseczce. Na każdym połóż porcję farszu. Zwiń jak krokiety. Smaż na złoty kolor na ok. 3 mm warstwie rozgrzanego oleju.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje