Łatwe domowe sajgonki

Rulony z wędzonym indykiem

Składniki

  • papryka
  • 1 mała główka sałaty masłowej
  • 1 podwójny filet z kurczaka (upieczony albo ugotowany)
  • 3 garści mieszanki kiełków
  • 6-8 suszonych grzybów mun
  • 24 średnie arkusze (śr. 22 cm) papieru ryżowego
  • sos sojowy
  • biały pieprz
  • chili w proszku

Sposób przygotowania

1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw do namoczenia na 20 minut. Następnie gotuj je w tej samej wodzie 10 minut. Marchewkę obierz, paprykę oczyść, warzywa i mięso pokrój w cienkie słupki. Ugotowane grzyby odcedź, potnij na kawałki. Przygotowane składniki wymieszaj. Farsz przypraw sosem sojowym, pieprzem i chili. 

2. Arkusze kolejno namocz we wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osusz. Rozłóż na nich sałatę, farsz i kiełki. Zwiń jak krokiety. Podawaj np. z sosem z orzeszków ziemnych.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje