Reklama

Reklama

Lazania dla dbających o linię

Brokułowo-paprykowa

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 op. płatów lasagne
  • po 2 papryki, marchewki i brokuły
  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 30 dag fety
  • 1/2 szkl. śmietany 18-proc.
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zioła do zapiekanek z warzyw

Sposób przygotowania

Makaron włóż na ok. 5 minut do wrzątku. Wyjmij, osusz na ściereczce. Warzywa w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz. Brokuły podziel na różyczki, marchewki, cukinię oraz papryki potnij w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż marchewki. Smaż 5 minut. Dodaj resztę warzyw. Smaż 5 minut. Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Fetę utrzyj ze śmietaną. Sos przypraw ziołami. W formie ułóż na przemian: makaron, warzywa i sos serowy. Piecz 45 minut w 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje