Lekka i chrupiąca panierka w kilka chwil. Kotlety będą wyborne

Oprac.: InteriaKobieta Redakcja

Panierkę do kotletów warto zrobić samodzielnie. Zajmie to naprawdę niewiele czasu
Panierkę do kotletów warto zrobić samodzielnie. Zajmie to naprawdę niewiele czasu123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego warto zrobić samodzielnie panierkę panko?
  2. Jak przygotować panierkę panko? Przepis krok po kroku

Dlaczego warto zrobić samodzielnie panierkę panko?

Zobacz również:

Jak przygotować panierkę panko? Przepis krok po kroku

Kotlet i ziemniaki posypane szczypiorkiem na białym talerzu
Panierka panko chłodnie mniej tłuszczu niż tradycyjna i jest wyjątkowo chrupiącais/123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Składniki

  • 4-5 bułek pszennych – mogą być czerstwe ale nie muszą
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) – zapewni panierce lepszą przyczepność do mięsa
„Ewa gotuje”: Klasyczna waniliowa panna cottaPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?