Reklama

Reklama

Letnie sałatki z dobrą energią

Z fasoli i orzechów włoskich

Składniki

  • 100 g czerwonej fasoli, ugotowanej lub z puszki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1/2 czerwonej papryki
  • gruszka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • łyżeczka ksylitolu
  • garść natki pietruszki
  • wegański parmezan do posypania
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Orzechy upraż na suchej patelni, aż zbrązowieją. Paprykę pokrój w kostkę, gruszkę (ze skórką) w plastry, cebulę w piórka. Przełóż je do miski razem z fasolą. 

2. Dodaj posiekaną natkę pietruszki (zostaw trochę do dekoracji), sól, pieprz, ksylitol, olej oraz ocet balsamiczny i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp wegańskim parmezanem i resztą natki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje