Reklama

Reklama

Letnie sałatki z dobrą energią

Jarmużowa z burakiem

Składniki

  • 2 garście liści jarmużu (bez łodyg)
  • 50 g kaszy gryczanej palonej, ugotowanej
  • burak, ugotowany
  • ogórek gruntowy
  • 10 g ziaren słonecznika
  • 10 g ziaren słonecznika
  • mała garść natki pietruszki

Składniki - sos czosnkowy

  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • sok z 1/2 cytryny
  • mały ząbek czosnku
  • sól

Sposób przygotowania

1. Na sos przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj sok z cytryny, olej i dopraw solą. Wymieszaj i odstaw. 

2. Ziarna słonecznika podpraż na suchej patelni, aby zbrązowiały. Jarmuż pokrój w paski, ogórek w plasterki, burak w kostkę. 

3. Przełóż do miski kaszę gryczaną oraz wszystkie przygotowane składniki. Wymieszaj z sosem. Posyp natką pietruszki. 



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje