Lunchbox zero waste - pomysły na szybkie i zdrowe posiłki do pracy

Materiał promocyjny

Jak wykorzystać ziemniaki pozostałe po obiedzie? Możesz zrobić z nich kotleciki!
Jak wykorzystać ziemniaki pozostałe po obiedzie? Możesz zrobić z nich kotleciki!materiały promocyjne
Widok na otwartą frytkownicę beztłuszczową z dwoma pojemnikami, w jednym znajduje się zapiekana bułka z ziarnami, a w drugim kilka drożdżówek cynamonowych ułożonych w okrąg.
Airfryer Philips Ovi Smart 2.0 dostępny jest w wersji Dual Basketmateriały promocyjne

Kotleciki ze skórek z warzyw

Talerz z kilkoma złocistymi placuszkami warzywnymi podanymi z sosem jogurtowym w małej miseczce, obok widoczne świeże liście szpinaku, szara serwetka i widelec.
Z obierek powstaną aromatyczne, chrupiące kotlecikimateriały promocyjne
  • 1 cebula
  • 80 g skórki marchewki
  • 80 g skórki z batata
  • 80 g skórki z pasternaku
  • ½ cytryny
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki płatków chili
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala
  • 80 g mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżka oleju

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula dymka
  • 50 g pomidorów wiśniowych
  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 3 jajka
  • 75 ml śmietanki kremówki
  • Szczypta soli i pieprzu

Wiejska zapiekanka

Gorąca zapiekanka z warstwą serowo-ziemniaczaną na wierzchu, pod którą znajduje się mieszanka mielonego mięsa, groszku i marchewki, w czarnym żaroodpornym naczyniu na drewnianej desce, w tle porcja dania na talerzu.
Przed podaniem czekamy kilka minut, by zapiekanka przestygła i stężałamateriały promocyjne
  • 20 g cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • 230 g mielonego mięsa wołowego
  • 60 g marchewki
  • 50 g groszku
  • 150 ml sosu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 40 ml mleka
  • 10 g masła

Pikantna tortilla z kurczakiem

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 1 szczypta wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 80 g pomidorów krojonych w kostkę (z puszki)
  • 300 g awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka papryczki chili w proszku
  • 150 g białej fasoli z puszki
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 mała cebula
  • 120 g startego sera gouda
  • 4 pszenne tortille
  • Sól i pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?