Reklama

Reklama

Menu na cały tydzień

Ravioli z dynią i rozmarynem

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • łyżka oleju
  • sól

Składniki - farsz

  • duży kawałek dyni
  • cebula
  • rozmaryn
  • 20 dag twarogu
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Składniki - dekoracje

  • liście szpinaku
  • rozmaryn
  • sos jogurtowy

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj 3 jajka, łyżkę oleju i sól. Zagnieć ciasto, odstaw na 20 minut. 

2. Dynię obierz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Do rondla wlej kilka łyżek wody, zagotuj, wrzuć cebulę, gotuj kilka minut. Dodaj dynię, przyprawy, gotuj. Ostudź, dodaj twaróg, dokładnie zmiksuj. 

3. Na stolnicy rozwałkuj ciasto, krój je na prostokąty. Kładź kulkę farszu na każdym przykryj drugim płatem ciasta, sklejaj. Gotuj we wrzątku. Podawaj z rozmarynem, posypane pieprzem, na liściach szpinaku i z sosem jogurtowym. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje