Najlepsze jesienne kanapki. To połączenie smaków jest genialne

InteriaKobieta Redakcja

Kanapki na słodko z figami to wyśmienita, jesienna przekąska
Kanapki na słodko z figami to wyśmienita, jesienna przekąska123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego warto jeść figi?
  2. Jak wykorzystać figi w kuchni?
  3. Kanapki z figami. Przepis

Dlaczego warto jeść figi?

Jak wykorzystać figi w kuchni?

Grzanki z serem, figami, rukolą i szynką dojrzewającą, ułożone na papierze do pieczenia, wszystko na drewnianym tle.
Figi doskonale smakować będzie również w towarzystwie szynki parmeńskiej i rukoliALLEKO123RF/PICSEL

Kanapki z figami. Przepis

Składniki

  • bułki lub bagietka
  • serek do smarowania – kozi lub ricotta
  • świeże figi
  • miód
  • orzechy włoskie – opcjonalnie
  1. Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj serkiem.
  2. Figi umyj i pokrój w cienkie plastry.
  3. Orzechy włoskie posiekaj na mniejsze kawałki.
  4. Na pieczywie układaj plasterki owoców, posyp orzechami i polej odrobiną miodu. Pyszne kanapki na słodko gotowe.
"Ewa gotuje". Acai bowl. Brazylijska miska pełna jagódPolsat