Reklama

Reklama

Najlepsze przepisy z miodem

Banany karmelizowane z miodem

  • 400 g jogurtu greckiego
  • opakowanie cukru waniliowego
  •  40 g orzechów pistacjowych
  • 6 małych bananów
  • 20 g masła
  • 3 łyżki miodu z kwiatów pomarańczy
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • listki melisy do dekoracji
 Przygotowanie:

Reklama

 Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym. Pistacje posiekać i uprażyć na patelni bez tłuszczu. Banany obrac przekroić wzdłuż, smażyć 3 minuty na maśle, dodać łyżkę miodu i doprawić sokiem z cytryny, po chwili zdjąć. Pistacje umieścić na patelni wraz z 2 łyżkami miodu na 1 minutę. Banany podawać z jogurtem i miodem z pistacjami. Dekorować melisą.


Czas przygotowania: 15 minut

Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje