Reklama

Reklama

Najlepsze przepisy z piankami marshmallow

Czekoladowe marshmallow

 Składniki:

  • 20 truskawek
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 50 g białej czekolady
  • Łyżka wiórków kokosowych
  • 24 pianki marshmallow
  • 1-2 łyżki posiekanych pistacji
  • Cukier puder

Reklama

 Przygotowanie:

Oba

rodzaje czekolady posiekać i roztopić (osobno) w gorącej kąpieli.

Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. 4 truskawki zanurzyć w

białej czekoladzie, ułożyć na talerzu przykrytym folią spożywczą i

wstawić do lodówki.

Pozostałe truskawki i pianki

nadziewać na szpadki do szaszłyków. Polać gorzką czekoladą i posypać

wiórkami kokosowymi oraz pistacjami. Na talerzyki nakładać po 2

szaszłyki i po truskawce w białej czekoladzie. Oprószyć cukrem pudrem


Czas przygotowania 15 minut

Jedna porcja zawiera 1550 kJ/370 kcal

Dowiedz się więcej na temat: tort

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje