Składniki:
- 20 truskawek
- 150 g gorzkiej czekolady
- 50 g białej czekolady
- Łyżka wiórków kokosowych
- 24 pianki marshmallow
- 1-2 łyżki posiekanych pistacji
- Cukier puder
Przygotowanie:
Oba
rodzaje czekolady posiekać i roztopić (osobno) w gorącej kąpieli.
Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. 4 truskawki zanurzyć w
białej czekoladzie, ułożyć na talerzu przykrytym folią spożywczą i
wstawić do lodówki.
Pozostałe truskawki i pianki
nadziewać na szpadki do szaszłyków. Polać gorzką czekoladą i posypać
wiórkami kokosowymi oraz pistacjami. Na talerzyki nakładać po 2
szaszłyki i po truskawce w białej czekoladzie. Oprószyć cukrem pudrem
Czas przygotowania 15 minut
Jedna porcja zawiera 1550 kJ/370 kcal