Reklama

Reklama

Nalewki lecznicze

Kwas miodowy-cytrynowy

Reklama

Składniki:
- 400 g miodu,
- 3 cytryny,
- 15 g drożdży

Przygotowanie:

Przygotować składniki (1). Do wyparzonych butelek wrzucić po kilka rodzynek (2). Miód zalać 2 litrami wrzątku i mieszać, aż się rozpuści. Dodać pokruszone drożdże, sok wyciśnięty z cytryn (3) i łyżeczkę startej z owocu skórki. Odstawić do fermentacji na noc. Przecedzić przez sito, przelać do butelek (4) i szczelnie zakorkować. Przetrzymywać w chłodnym miejscu przez 3-4 doby.
Nasza rada:
Zamiast rodzynek do butelek warto wsypać pokrojoną w kostkę suszoną morelę.

Przepisy pochodzą z książki "Nalewki lecznicze"

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje