Reklama

Reklama

Obiad na słodko

Kakaowe naleśniki

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
  • 30 g kakao
  • 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego
  • 1/3 szklanki wody mineralnej,
  • 1 jajo
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • 300 g sera twarogowego
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 1 łyżeczka cukru lub miodu

Jajko ubij z solą i mlekiem i dodaj mąkę wymieszaną z kakao oraz olej. Na końcu dodaj wodę, wymieszaj i odstaw na kilkanaście minut.

Reklama

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i wylewaj ciasto na patelnię za pomocą chochli. Smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru z obu stron. 

Nadzienie serowe do naleśników: rozdrobnij ser, dodaj śmietanę i cukier lub miód. Smaruj nim naleśniki, zwijaj wedle uznania.




Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje