Reklama

Reklama

Patisony z jabłkiem

Z dodatkiem żurawiny.

Składniki:

- 3 patisony
- 10 dag suszonej żurawiny
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki masła
- szczypta soli
- cukier
- cynamon

Reklama

Przygotowanie:


Z patisonów odkroić wierzch, wydrążyć środki i pokroić w kostkę.
Całe patisony obgotować w osolonym wrzątku. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i przemieszać.
Na rozgrzanym maśle usmażyć kostkę z patisonów i żurawinę, dodać
jabłka, przyprawić szczyptą soli, cukrem i cynamonem, smażyć aż zaczną się rozpadać. Na koniec do farszu dodać orzechy. Gotowy farsz nakładać do gorących patisonów, podawać.
Czas przygotowania 1 h. 30 min. Przepis na 3 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: Patisony z jabłkiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje