Reklama

Reklama

Pesto w trzech wariantach

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Reklama

Składniki:  

- duży pęczek czosnku niedźwiedziego, około 200 gramów;

- 100 gramów orzechów włoskich;

- 50 gramów sezamu białego;

- pół szklanki tłoczonego na zimno oleju rzepakowego, lnianego lub oliwy;

- sok z połówki cytryny;

- sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyte i delikatnie osuszone liście kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Orzechy rozdrabniamy w palcach, mieszamy z sezamem i również wsypujemy do blendera. Wlewamy olej i sok z cytryny. Solimy. Całość dokładnie blendujemy, by powstała jednolita, kremowa pasta. Serwujemy z ulubionym makaronem i pomidorkami.

Dowiedz się więcej na temat: pesto

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje