Reklama

Reklama

Pesto w trzech wariantach

Pesto z natki pietruszki

Reklama

Składniki:

- duży pęczek natki pietruszki;

- garść posiekanych orzechów włoskich;

- łyżka białego sezamu;

- ząbek czosnku;

- łyżeczka oregano;

- 1/3 szklanki oliwy;

- 1/3 szklanki wody;

- sok z połówki cytryny.

Sposób przygotowania:

Umytą i posiekaną natkę wsypujemy do blendera. Dodajemy oliwę, wodę, sok z cytryny, orzechy, sezam, rozdrobniony czosnek i oregano. Powoli i dokładnie blendujemy, aż uzyskamy zadowalającą konsystencje. Pesto łączymy z ciepłym, świeżo ugotowanym makaronem al dente i obiad gotowy.

Każde z trzech może być również smacznym dodatkiem do kanapek, dań mięsnych i tych na bazie jaj.

Ewa Koza, mamsmak.com

Dowiedz się więcej na temat: pesto

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje