Reklama

Reklama

Piramidki z awokado

Smaczne i efektowne.

Składniki:

  • 2 awokado
  • 200 g mięsa kraba (z puszki, np. Kier)
  • 200 g gęstej śmietany
  • sok i skórka z 1/2 cytryny
  • 2 cebulki dymki
  • 100 g wędzonego łososia w plasterkach
  • pęczek szczypiorku
  • dowolne kiełki do dekoracji

Przygotowanie:
1.Obierz awokado, pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem. Posiekaj dymki. Wymieszaj z mięsem kraba, skórką cytrynową i śmietaną. Przypraw do smaku.

2. Ułóż piramidki, używając okrągłej foremki do wycinania ciastek (śr. 6 cm). Na dno nałóż mieszankę z awokado. Przykryj kawałkiem łososia. Zdejmij foremkę i na wierzch połóż porcję mieszanki krabowej. Tak samo zrób pozostałe siedem porcji.

Reklama

3. Wstaw do lodówki. Posyp kiełkami tuż przed podaniem.

Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy