Pokochasz to białkowe śniadanie. Smakuje jak ciasto czekoladowe

InteriaKobieta Redakcja

Omlet czekoladowy zrobić w kilka minut. Wystarczy połączyć składniki blenderem i usmażyć
Omlet czekoladowy zrobić w kilka minut. Wystarczy połączyć składniki blenderem i usmażyćBrent Hofacker123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Proteinowy, czekoladowy omlet na śniadanie
  2. Dlaczego warto jeść czerwoną fasolę?
  3. Jak zrobić śniadaniowy omlet czekoladowy?

Proteinowy, czekoladowy omlet na śniadanie

Zobacz również:

Owsianka zapieczona z borówkami podana na białym talerzu, otoczona świeżymi owocami takimi jak banan, kiwi i pomarańcza, filiżanka kawy oraz kawałki chleba na drewnianym stole.
Dodając do omleta borówki sprawisz, że śniadanie to będzie prawdziwą bombą antyoksydantów123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść czerwoną fasolę?

  • Witamin - z grupy B, A, C, E, K, wspierających organizm na wielu płaszczyznach
  • Minerałów - potas i magnez pomagają utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi oraz korzystnie wpływają na serce, żelazo z kolei przeciwdziała niedokrwistości
  • Izoflawonów - o działaniu antyoksydacyjnym, pełniących ważną rolę w profilaktyce przeciwnowotworowej

Jak zrobić śniadaniowy omlet czekoladowy?

Składniki

Omlet

  • Jajko - 50 g (2 x sztuka)
  • Banan - 90 g (mała sztuka)
  • Fasola z puszki - 100 g (5 x łyżka)
  • Mąka orkiszowa - 30 g (2 x łyżka)
  • Kakao naturalne - 10 g (½ x łyżka)
  • Proszek do pieczenia - 1 g (¼ x łyżeczka)
  • Słodzidło - dowolnie
  • Czekolada gorzka - 10 g (2 x kostka)

Do podania

  • Skyr waniliowy - 75 g (½ x opakowanie)
  • Borówki - 100 g (2 x garść)
  • Pistacje - 10 g (łyżeczka)
"Ewa gotuje": MarchwiakPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?