Reklama

Reklama

Pomysł na obiad dla wszystkich domowników

Indyk z szynką w sosie z rozmarynu

Składniki

  • Szynka np. Biebrzówka od JBB Bałdyga
  • Polędwiczki z piersi indyka
  • Ser żółty w plastrach
  • 200 gram tartego żółtego sera
  • Szklanka śmietany 30%
  • Kilka gałązek rozmarynu
  • Cebula
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Polędwiczki z piersi z indyka natnij tak, aby zrobić kieszonkę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Do środka indyka włóż plastry szynki i sera żółtego. Piersi z indyka przełóż do naczynia żaroodpornego. Do śmietany dodaj starty ser, posiekany świeży rozmaryn i dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj ok. 40 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje