Reklama

Reklama

Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

Dynia pieczona

Składniki

  • 4 małe dynie hokkaido
  • sól
  • olej
  • 2 cebule
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • ok. 1,5 szklanki bulionu
  • pieprz
  • cukier
  • 1/2 piersi kurczaka
  • słodka i ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania

1. Dynie wydrąż i posól. Miąższ posiekaj. Zrumień pokrojoną cebulę, dodaj posiekaną kapustę i miąższ z dyni. Zalej bulionem, wsyp sól, pieprz i cukier. Duś. 

2. Kurczaka pokrój na filety. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku, odstaw na pół godziny do lodówki. Zrumień na oleju. Przykryj i duś 10 minut. Potnij na paski, dodaj do kapusty. Wypełnij dynię farszem, przykryj i piecz w temp. 180°C ok. 40 minut, aż dynia zmięknie. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje