Reklama

Reklama

Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

Wątróbka z orzechami na gorąco

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 60 dag wątróbki
  • szklanka mąki
  • olej
  • sól
  • sałata włoska
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • łyżka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • łyżeczka cukru
  • garść świeżej bazylii
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich
  • łyżka masła
  • 1,5 łyżki miodu

Sposób przygotowania

1. Wątróbkę opłucz, oczyść, pokrój, obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Przykryj pokrywką. Posól po zdjęciu z patelni. Sałatę obierz z liści. Opłucz i osusz w ściereczce. Porwij. 

2. Oliwę wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i cukrem. Wątróbkę podgrzej tuż przed podaniem. Ułóż na sałacie. Zalej sosem i ozdób listkami świeżej bazylii. Posiekane orzechy włoskie upraż. Dodaj masło, miód, sól. Smaż chwilę. Polej sałatkę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje