Reklama

Reklama

Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

Łosoś na szpinaku z pomidorami

Składniki

  • 70 dag łososia
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • oregano
  • łyżka masła
  • 50 dag szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka śmietany 18 proc.
  • 2 pomidory
  • olej
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania

1. Łososia pokrój, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą, pieprzem, papryką w proszku, czosnkiem granulowanym i oregano. Chłodź 2 godziny. Roztop masło, dodaj szpinak, duś kilka minut. 

2. Dodaj posiekany w plasterki czosnek, sól, pieprz i śmietanę. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Duś kilka minut. Szpinak z pomidorami ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Na wierzchu połóż kawałki łososia. Posyp koperkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje