Reklama

Reklama

Prawdziwie magiczne święta

Warstwowa sałatka z łososiem

Składniki

  • 1 słoik ogórków kiszonych np. Krakus
  • 300 g łososia wędzonego (filet lub plastry)
  • 150 g sera pleśniowego typu blue, np. Lazur
  • 1 średnia sałata lodowa
  • 2 czerwone papryki
  • 400 g kukurydzy z puszki/słoika
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Sałatę, paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj majonez, jogurt, starty czosnek, koper. Dopraw do smaku.

Reklama

2. Na dno misy ułóż wymieszaną sałatę z 1/2 szczypiorku, paprykę i 2/3 sosu majonezowo-jogurtowego.

3. Następnie pokrojone jajka, kukurydzę, pokrojone według upodobań ogórki oraz resztę sosu. Na wierzch wyłóż pokrojoną rybę i pokruszony ser.

4. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje