Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Naleśniki bolońskie

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki - ciasto naleśnikowe

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • sól
  • olej

Składniki - nadzienie

  • cebula
  • 40 dag mięsa mielonego
  • krojone pomidory
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • pieprz
  • sól
  • papryka w proszku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka cukru
  • bazylia
  • ketchup
  • 10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta zmiksuj, usmaż naleśniki. Zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone, smaż 10 minut. Dodaj resztę składników, duś 10 minut. 

2. Naleśniki wypełnij farszem, zrumień. Podawaj z ketchupem i startym serem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje