Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Cukinia faszerowana

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 okrągłe cukinie
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej
  • papryki
  • marchewka
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • oregano
  • szklanka ryżu
  • łyżeczka masła
  • oliwa
  • 20 dag jogurtu
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

1. Z cukinii odetnij czubki. Wydrąż środki i posiekaj. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, papryki i marchewkę. Przypraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku i oregano. 

2. Ryż ugotuj na sypko. Wymieszaj z posiekanymi warzywami, dodaj masło, skrop oliwą. Wypełnij cukinie, przykryj i ułóż w naczyniu posmarowanym oliwą. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Podawaj z jogurtem, wymieszanym z solą i czosnkiem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje