Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 7 jajek
  • 7 korniszonów
  • 1/2 pora
  • 5 pieczarek
  • sól
  • 15 dag sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 3/4 szklanki orzechów laskowych i włoskich
  • pęczek natki pietruszki
  • ziarna pieprzu

Sałatka żółw

1. Jajka ugotuj na twardo. 5 sztuk pokrój w drobną kostkę, resztę pozostaw do dekoracji. Dodaj posiekane korniszony i por. Pieczarki wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 15 minut. Zetrzyj na tarce i dodaj do sałatki. 

2. Ser żółty zetrzyj na tarce. Większą część dodaj do sałatki wraz z majonezem, musztardą i solą. Uformuj kopczyk, posyp startym żółtym serem i posiekanymi orzechami. Ozdób jajkami, majonezem, natką pietruszki i pieprzem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje