Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Wiosenna zupa

Składniki

  • 30 dag żeberek
  • łyżka masła
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • cebula
  • 5 ziemniaków
  • 30 dag szczawiu
  • listek laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 8 jajek
  • sól
  • łyżka śmietany
  • szczypior

Sposób przygotowania

1. Żeberka gotuj we wrzątku. Po około 30 minutach dodaj obrane pokrojone warzywa i przyprawy. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je, obierz z kości i wrzuć do wywaru. 

2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj do miękkości. 5 minut przed końcem wrzuć szczaw. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanymi jajkami, śmietaną i szczypiorkiem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje