Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Szaszłyki

Składniki

  • pierś kurczaka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka w proszku
  • oregano
  • 2 kiełbasy 15 dag boczku
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • oliwa
  • 3 szklanki bulionu lub wody
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe


Sposób przygotowania

Reklama

1. Kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Olej wymieszaj z solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką w proszku i oregano. Natrzyj kurczaka. Kiełbasę i boczek pokrój w plastry. Cebule i papryki posiekaj na kawałki. 

2. Wszystkie składniki nabijaj naprzemiennie na patyczki. Posyp solą i pieprzem. W garnku rozgrzej oliwę. Zrumień szaszłyki z każdej strony. Ułóż na ruszcie i piecz 25 minut w temp. 180˚C. Podawaj z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje