Reklama

Reklama

Przepisy na Wielkanoc

Kawior po żydowsku

Składniki

  • 500 g wątróbek drobiowych
  • łyżka masła lub gęsiego tłuszczu
  • cebula, drobno posiekana
  • 1-2 jajka
  • duża szczypta zmielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej tłuszcz na patelni i szybko obsmaż wątróbki (w środku powinny być różowe, ale nie krwiste). Uwaga: Nie sól wątróbek przed smażeniem. 

2. Zdejmij podsmażone wątróbki z patelni i odłóż, aby ostygły, a na pozostałym tłuszczu podsmaż na złoto posiekaną cebulę. 

3. Wątróbki posiekaj drobniutko, przełóż do miski, dodaj podsmażoną na złoto cebulę wraz z pozostałym na patelni tłuszczem. 

4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno pokrój. Przełóż je do wątróbki, dodaj zmielony kminek, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, wstaw do lodówki na kilkanaście godzin. 

Robert Makłowicz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje