Reklama

Reklama

Przysmaki z ciasta francuskiego

Łosoś ze szpinakiem pod złocistą kołderką

Czas przyrządzenia: 60 minut
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 500 g filetu z łososia
  • 200 g świeżego szpinaku
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • masło
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • żółtko do posmarowania ciasta

Sposób przygotowania

1. Filet skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 

2. Na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekany czosnek. Dodaj umyty szpinak, zamieszaj, przesmaż. Skrop sokiem z cytryny, posól i popieprz. 

3. Na blasze do pieczenia rozwiń ciasto, ułóż na środku szpinak, a na nim rybę. Zawiń ciasto wokół filetu, tworząc paczuszkę. Dobrze sklej. 

4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Pod koniec czasu wyjmij na chwilę, posmaruj roztrzepanym żółtkiem i wstaw na ostatnie pięć minut do piekarnika - potrawa zyska piękny kolor. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje