Przysmaki z dżemem

Tartaletki z dżemem

Składniki

  • 1 słoik dżemu np. Łowicz 100% z owoców EXTRA GŁADKI Brzoskwinia
  • 300 g mąki krupczatki
  • 100 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • beziki do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Z mąki, zimnego masła, cukru pudru, jajka oraz śmietany zagnieć ciasto i wstaw je na 15 minut do lodówki.

Reklama

2. Ciasto wyłóż i rozwałkuj na grubość 3-4 mm, następnie wytnij kółka ciut większe od foremki i wyłóż nim foremki.

3. Spód podziurkuj widelcem i ponownie wstaw na 15 minut do lodówki.

4. Piecz w 200 stopniach przez 12-14 minut.

5. Wyjmij z foremek po wystudzeniu.

6. Wypełnij dżemem i ozdób bezikami.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje